NAVITAS PARK ÅRHUS I 2014

Det dominerende landskabselement er den markante trappeplads syd for bygningen samt de indre gårdhaver som danner grønne oaser midt i den store bygning.  Vandtrappen formes med store terrasserede trin hvis kanter, spring og flader danner en stor variation af sidde- og opholdsmuligheder og med mulighed for at finde læ og solrige pladser. Høje opstammende sølvpiletræer plantes på trappeanlægget og formidler skalaen mellem bygning og rum.

 

Sølvpilene vil forstærke stedets helt særlige karakter og bladenes sølvagtige skær vil fange det essentielle i oplevelsen af vandets og lysets skiften. Sølvpilene belyses om aftenen nedefra – og fremtræder i mørket som lette og lysende skyer over pladsens bevægede landskab.

 

 

 

 

 

 

Bygherre         Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Aarhus Maskinmesterskole, INCUBA Science Park og Aarhus Kommune

       Totalentreprenør       E. Pihl og Søn / Enggård        Arkitekt       CCO Arkitekter, Kjær & Richter Arkitekter           Areal         13.000 m2

Anlægssum         7.400.000 kr        Udført          August 2014          Indbudt konkurrence 2014

 

 

 

 

 

Foto Torben Petersen

Foto Torben Petersen

Foto Torben Petersen

ml@mariannelevinsen.dk

T (+45) 33 32 16 06

 

 

 

Instagram

Wildersgade 51, 2.sal DK 1408 København K

Marianne Levinsen Landskab