Nyheder

November 2019

Kickstart Tornhøj i Aalborg modtager hædrende omtale til Dansk Landskabspris 2019

Den 7. november blev der afholdt Dansk Landskabspris, hvor projektet Kickstart Tornhøj modtager hædrende omtale. Juryen motiverer anerkendelsen ud fra projektets helheds­orienterede fokus på social bæredygtighed:

"Når man træder ind på Astrupstien mærker man den fælles vision og vilje til sammen, på tværs af kommune, fonde, private investorer, boligselskaber og borgere, at skabe et område, der rejser sig som en fugl Fønix væk fra fortidens triste forstadsproblematikker med uvedkommende, intetsigende og overskydende rum til et fortættet bykvarter med byliv. Mileskridt er taget væk fra en fordums smal og sovende stiforbindelse mod en livsnerve, der ikke blot transporterer byens borgere fra A til B, men som også formår at virke relationsskabende med nye mødesteder og fællesskaber for områdets eksisterende og nye beboere. Tilmed kan vi lige om lidt stige på Danmarks første selvkørende busser på Astrupstien.

 

Et enigt bedømmelsesudvalg har valgt at give projektet hædrende omtale grundet dets eksempelværdi i arbejdet med at styrke den sociale sammenhængskraft og vise hvordan landskabsarkitekturen på et strategisk og fysisk plan kan løfte rammerne for byliv og derved bidrage til løsning af et af samfundets helt store udfordringer omkring ensomhed og udsatte boligområder."

 

 

Oktober 2019

Kickstart Tornhøj i Aalborg nomineret til Dansk Landskabspris

Vi er glade for at Tornhøj Aalborg er nomineret til Dansk Landskabspris 2019. Vi er blandt de fire finalister der præsenteres ved et prisuddelingsarrangement  d. 7. november i Valencia-bygningen på Vesterbro

 

Juli 2019

Maritimt Center i Esbjerg

Marianne Levinsen Landskab er under team Dorte Mandrup Arkitekter blevet prækvalificeret til konkurrencen om et Maritimt Center i Esbjerg.

Marts 2019

Nyt kontordomicil til Nykredit

Marianne Levinsen Landskab har under team PLH arkitekter vundet konkurrencen om et nyt kontordomicil til Nykredit i Nordhavnen.

Oktober 2018

Præmiering af Kickstart Tornhøj i Aalborg

Projektet Kickstart Tornhøj i Aalborg vinder Aalborg Kommunes bygningspræmiering. Projektet fik præmieringen for en vellykket omdannelse af et ellers kedeligt stiforløb i et nedslidt boligområde.

 

"En mørk tunnel er blevet til en lys skulpturel bro, delt i to, så dagslys kan falde ned langs lamelbeklædningen. Et kedeligt stiforløb er blevet til et forløb af oplevelser langs et byrum. Udformningen af byrummene i samspil med områdets offentlige funktioner er vellykket. Intentionerne er gennemført fra ide til udførelse i et godt samarbejde. Omdannelsen viser, hvor vigtig det er, at arkitektur og design er med til at løfte rammerne for byliv."

 

Maj 2018

Storstrøm Fængsel i BE:journal

BE: The journal of The Built Enviroment Trust har i deres nyeste udgave BE:2  en artikel omkring Storstrøm Fængslet. Bygning af CF: Møller, landskab Marianne Levinsen Landskab.

Læs deres korte beskrivelse af fængslet her.

December 2017

Præmiering af Vadehavscenteret

Projektet tildeles Årets Byggeri 2017.  Vadehavscenteret, som del af samlet rådgiverteam. Totalrådgiver for bygning Dorte  Mandrup. Totalrådgiver for landskab Marianne levinsen landskab.

Marts 2017

Projektet Lindevangsparken udstilles i Industriens Hus

Lindevangsparken udstilles i forbindelse med udstillingen ARKITEKTUR OG DESIGN MED MERVÆRDI, der åbner den 22. marts og kan ses frem til den 28. april. Læs mere om udstillingen her.

 

 

 

April 2017

Portræt af Marianne Levinsen

Danske Arkitekt Virksomheder har udgivet en artikel, der beskriver arbejdet med klimaprojektet Lindevangsparken og Sløjfen. Artiklen kan læses her.

December 2016

Bæredygtig Beton Prisen 2017

Lindevangsparken er et af de tre nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen 2017. Prisen gives af Dansk Beton til et nyere dansk byggeri eller anlæg, hvor beton har spillet en væsentlig rolle. I bedømmelsen lægges afgørende vægt på bæredygtighed, hvor både miljø, økonomi, samfund og æstetik spiller ind. Prisen bliver uddelt til prisfest den 30. marts 2017.

 

 

2012

Eckersberg Medaillen, Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster

Arkitekten Marianne Levinsen er i 2012 tildelt Eckersberg Medaillen med følgende motivering:

"Landskabsarkitekten Marianne Levinsen, som i 1995 tog afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i København og siden 2002 har drevet egen tegnestue, har i sin produktion arbejdet med landskab og byrum på såvel strategisk niveau og på design og de-taljeniveau.

 

 

Marts 2019

Oktober 2017

Februar 2017

September 2017

September 2019

Juni 2019

Februar 2019

Marts 2018

2012

Oktober 2005

September 2018

Maj 2018

April 2017

Februar 2017

Oktober 2007

Oktober 2014

September 2018

September 2017

Oktober 2019

Oktober 2018

Oktober 2019

November 2019

Multifunktionel klimasikring i magasinet BETON

BETON har i udgave nummer 2 2018 publiceret en artikel om multifunktionel klimasikring i Lindevangsparken på Frederiksberg. Artiklen kan læses her.

Dansk betonarkitektur hædret ved prisfest på Dansk Arkitektur Center.

Lindevangsparken var nomineret til Bæredygtig Beton Prisen 2017. Prisfesten løb af stablen den 30. april i Dansk Arkitektur Center. Billeder fra arrangementet kan ses her.

Indvielse af Vadehavscentret

Vadehavscentret blev officielt indviet den 2. februar og er nu åbent for publikum og gæster. Kongehuset med Prins Joachim som repræsentant var til stede ved indvielsen og Politiken gav i sin anmeldelse 6 hjerter. Du kan læse mere om Vadehavscentret her.

Præmiering af CBS-kilen

CBS-kilen tildeles Frederiksberg kommunes Bygningspræmering. "Komitéen finder, at tre markante landskabelige elementer indgår i det samlede Campusområde - den gennemgående promenade,

det svagt kuperede græsdækkede landskab og de store lunde af rødeg.

Promenaden er suverænt afklaret og det samlede anlæg er præget af en sanselighed, der på en gang er både rå og forfinet.

Der er her skabt et enestående byrum - et godt sted for mennesker at være."

 

 

Præmiering af Christianshavns Torv

Christianshavns Torv ved Marianne Levinsen Landskab og Billedhuggerbænk ved Anders Krüger er blevet tildelt hovedstadens forskønnelsespris 2014.

Skissernas Museum udstiller projektet " Terra Incognita", Trondheims minnested for 22 juli

Skissernas Museum i Lund har købt en del af vores skitsemateriale fra projektet "Terra Incognita".

Materialet skal indgå i museets basisudstilling vedr. minnesmonumenter. Udstillingen forventes åben i 2019

Vi er flyttet

Vores nye adresse er:

Wildersgade 51, 2.sal

1408 København K

 

 

Aalborg Kommune og Himmerland boligforening vinder byplanprisen

Byplanprisen bliver givet til en kommune, en region eller en organisation for en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer.

 

Det nye byrum af Marianne Levinsen Landskab og omdannelsen af broen af Vandkunsten spiller en central rolle i områdets forbindelse til byen.

Juryen fremhæver "den klare fortælling og vision, innovationskraften, samarbejdet mellem aktørerne og den konsekvente kobling mellem investeringerne på tværs af parter og kommunale sektorer".

Læs hele artiklen her.

 

Byen til Vandet - Randers

Marianne Levinsen Landskab er under team Vandkunsten  blandt de 3 udvalgte teams som skal lave en udviklingsplan for Randers.

Dansk Landskabspris 2017

Vi er glade for at Lindevangsparken er nomineret til Dansk Landskabspris 2017. Vi er blandt de tre finalister der præsenteres ved et prisuddelingsarrangement d.25 oktober 2017 på Nationalmuseet. Lindevangsparken er et pilotprojekt vedrørende klimatilpasning og skybrudssiking under Vandplus (Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Naturstyrelsen).

Pressemeddelelsen kan læses her.

Lindevangsparken og Trondheims Mindested 22. juli publiceret i Magasinet BETON

Magasinet BETON har i forbindelse med Bæredygtig Betonprisen 2017 sat fokus på de nominerede projekter, heriblandt Lindevangsparken.

Magasinet beskriver i ord og billeder, hvordan tegnestuen har brugt beton til at skabe de organiske ø-formationer på den nyindviede plads i Trondheim. Begge artikler kan læses her.

 

CBS promenaden har kommet til forsiden af en Arkitekturpolitik for Frederiksberg.

Forslag til arkitekturpolitik for Frederiksberg kan læses her.

 

Trondheim Minnested d. 22 juLi udstilles på IFLA

Marianne Levinsen og billedhugger Anders Krüger har bidraget til IFLA World Congress 2019. Projektet blev udstillet i kategorien ‘Participation and democracy’.

The Whale

Marianne Levinsen Landskab er under team Dorte Mandrup Arkitekter blevet prækvalificeret til konkurrencen: The Whale på Andøya, Nordnorge

Lindevangsparken og  " Terra Incognita", Trondheims minnested for 22 juli i kiniesisk magasin

Mooool har publiceret en artikel om  Lindevangsparken samt "Terra Incognita"  på deres hjemmeside i denne måned. Læs mere (på kinesisk) her.

Dreyers Fonds Hæderspris

 Landskabsarkitekt Marianne Levinsen for hendes poetiske og indlevede arbejder med landskab og byrum.

Dreyers Fond uddeler midler til initiativer og projekter, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet.

 

Præmiering af Tietgen kollegiet

Projektet Tietgen kollegiet hædres for et enestående byggeri såvel som indefor diversiteten hovedformen og materialevalg.  Projektet er blevet tildelt hovedstadens forskønnelsespris 2005.

Bygning af Lundgaard Tranberg. Landskab af Marianne Levinsen Landskab.

 

 

Portræt af Marianne Levinsen i Byg-Ark Licitationen

Byg-Ark Licitationen har i deres nyeste udgave Byg-Ark sept. 2018 et portræt af Marianne Levinsen, hvor både nye og ældre projekter bliver diskuteret. Et udsnit af artiklen kan læses her.

 

Præmiering af Ballerup Boulevard

Ballerup Boulevard modtog bygningsprisen fra Ballerup Kommune. Projektet præmierers for at være et stærkt bymæssigt greb, og for sine store rumlige og grønne kvaliteter.

 

"Indsnævringen af en del af Ballerup Boulevard fra firesporet vej til grøn boulevard præmieres for at være et stærkt byplanmæssigt greb, og for sine store rumlige og grønne kvaliteter. Allerede nu ses tegn på, at projektet virker som et åbningstræk og formår at igangsætte byudviklingen omkring sig, samtidig med at bilisterne og områdets øvrige brugere har fået et nyt, grønt fælles rum."

 

Præmiering af KB-hallen og Sløjfen

KB-hallen er blevet tildelt Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger.

Skybrudsprojektet og byrummet Sløjfen på Peter Bangs Vej fik rosende omtale, da Frederiksberg Kommunes egne byggerier ikke kan præmieres.

Tre byggerier fik præmier og to blev rosende omtalt, da Frederiksberg Kommune onsdag fejrede de seneste to års gode eksempler på vellykket nyt byggeri eller ombygninger.

Vinder af konkurrencen “The Whale”

Dorte Mandrup A/S er sammen med Marianne Levinsen Landskab, JAC Studio, Thornton Tomasetti, AT Plan & Arkitektur, Niels Øien og Anders Kold tidligere denne måned blevet offentliggjort som vinder af konkurrencen om at designe "The Whale" i Andenes på Øen Andøya i Norge.

Andenes er en af de bedeste steder i verden at se hvale, og den nye attraktion, The Whale, kommer til at fortælle historien om dette mystiske dyr gennem kunst, videnskab og arkitektur

 

Visualisering: MIR

ml@mariannelevinsen.dk

T (+45) 33 32 16 06

 

 

 

Instagram

Wildersgade 51, 2.sal DK 1408 København K

Marianne Levinsen Landskab