Vinder af konkurrence om Archäologisches Landesmuseum i Rostock

Marianne Levinsen Landskab er sammen Lundgaard og Tranberg Arkitekter, Wuttke og Ringhof Arkitekter og Buro Happold Engineering blevet udnævnt som vinder af den internationale konkurrence om Archäologisches Landesmuseum i Rostock.

Museet kommer til at huse både en permanent udstilling og særudstillinger såvel som café, konferencerum og en offentlig tilgængelig tagterrasse med udsigt over byen. Fra stueetagen bliver der direkte adgang til de udendørs opholdsområder ved vandet. Et centralt ønske i konkurrenceprogrammet var det ny museums evne til at føje sig naturligt ind i den kommende masterplan for Rostocks Christinenhafen – et grønt landskabsprojekt, der forbinder den bagvedliggende by med vandet og kommer til transformere havneområdet til et indbydende offentligt rum for Rostocks borgere.