Vinder af konkurrencen om Viborg Domkirkekvarter

Marianne Levinsen Landskab vinder konkurrencen om Viborg Domkirkekvarter i samarbejde med landskabsarkitekt, Ph.D Christine Waage Rasmussen, belysningsdesigner Jesper Kongshaug, Lundgaard og Tranberg arkitekter, v. Partner Mikkel Kjærgård Christiansen og ingeniører Wissenberg A/S.

En ny helhedsplan i Domkirkekvarteret skal styrke sammenhænge og forløb mellem områdets forskellige pladser, rum, museer og historiske bygninger.

Domkirkekvarteret er byens hjerte og kulturelle mødested. Området er tæt sammenvævet med den omkringliggende by, og skal fungere som et attraktivt grønt kvarter for byens borgere og samtidig styrke Viborgs position som national og international destination.

Vores forslag fletter den tunge historiske ballast sammen med et nutidigt, levende, socialt og dynamisk rum. Med respekt for de historiske lag levendegøres Viborgs og Danmarks historie, med Kirkemagtens dominans og fødslen af vores demokrati som centrale fortællinger.

Domkirkekvarteret skal fremstå med sin egen karakter med bevarede gamle træer, genanvendte brosten, stemningsfuld belysning, ny møblering og plads til leg.

 

Team Marianne Levinsen landskab ApS består af:

Totalrådgivere, idé og opgaveansvarlige: Marianne Levinsen Landskab ApS

Underrådgivere: Ingeniører: Wissenberg A/S

Belysningsdesign: Jesper Kongshaug

Konsulenter: Bevaringsværdier og restaureringsholdninger, vedr. landskab: Christine Waage Rasmussen, landskabsarkitekt, Ph.D

Bevaringsværdier og transformation i forbindelse med bygninger: Lundgaard og Tranberg arkitekter, v. Partner Mikkel Kjærgård Christiansen

Trafikale strategier: Urban Creators

 

Tusind tak til Viborg kommune og A.P. Møller fonden, der med sin generøse donation muliggør projektets realisering.