Algade 31, Roskilde Kulturstrøg

I 2015 vandt Marianne Levinsen Landskab konkurrencen om en ny helhedsplan for Roskilde Kulturstrøg. Kulturstrøget løber fra Domkirken forbi museerne til parken foran Klosteret og biblioteket. Projektet består i at forbinde og forny pladser og rum i relation til strækningen hvor museer, kultursteder og biblioteket ligger som perler på en snor.

Sted

Lyngby, Danmark

Samarbejdspartnere

Billedhugger, professor Anders Krüger og Gehl Architects

Bygherre

Roskilde Kommune

Type

1. præmie i konkurrence 2015

Rolle

Totalrådgiver

Status

Under udførsel, delprojekter udført 2018-2020

Algade 31 er en transformation af forpladsen til det nye Børnekulturhus på Algade. Roskilde har et ønske om at forbinde Kulturinstitutioner og nye grønne pladser og rum. ”At flette” nyt med gammelt – fremfor at starte forfra - bruger vi som motiv og symbol for Kulturstrøgets identitet. Stræder og pladser, kulturinstitutioner, rum til ophold og rum til aktiviteter flettes sammen af belægninger, grønne rum og belysning. Kulturinstitutionernes liv flettes sammen med byens nye bevægelsesåre. Delprojekter realiseres løbende. Børnekulturhuset på Algade 31, Bibliotekspladsen samt Sortebrødre Plads stod færdige i henholdsvis 2018 og 2019, og disse står som eksempler den vision, der er for det samlede, fremtidige Roskilde Kulturstrøg.

Fotograf: Marianne Levinsen Landskab og Torben Eskerod

Relaterede projekter