Lindevangsparken

Projektet tager udgangspunkt i den eksisterende park, Lindevangsparken. Nye tiltag er udformet, så de rummer skybrudselementer med dobbeltfunktioner og har særligt henblik på børn og unges leg og aktiviteter.

Sted

Frederiksberg, Danmark

Samarbejdspartnere

Niras rådgivende ingeniør

Type

1. præmie i projektkonkurrence 2014

Bygherre

Frederiksberg Forsyning, Frederiksberg Kommune & Vand+

Rolle

Underrådgiver

Status

Udført 2016

Beboere og nærmiljø inviteres ind i parken, hvor der er skabt et læringsmiljø for skoleelever ved hjælp af et eksperimentarium med en vandlegeplads, en fælles byhave i solbærgrøften med solbærbuske og æbletræer samt en skålformet, åben græsflade med en scene til blandt andet teaterforestillinger, dans, kampsport og leg på løbehjul og rulleskøjter. På Sløjfen er et stort reservoir etableret under pladsens gulv, og en 78 meter lang spiralformet vandmur er udført omkring pladsens terræn. Fælles for skybrudselementerne er, at de kombinerer klimatilpasningsløsninger med nye aktiviteter og oplevelser i parken - og samtidig indskrives i en overordnet fortælling om vandets vej gennem parken.

Fotograf: Torben Petersen, Lars Just og Peter Ingeman
Præmieringer: Frederiksberg Kommunes bygningspræmiering 2019

Relaterede projekter