Munkegårdsskolen

Projektet omfatter renovering og fornyelse af Munkegårdsskolens udearealer i forbindelse med en omfattende renovering og fornyelse af selve skolen. Det samlede anlægs omfattende bygning og udearealer er fra 1955 og er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen. Anlægget er i dag fredet. Selve udvidelsen og modernisering af skolen har Dorte Mandrup Arkitekter stået for.

Sted

Dyssegård, Danmark

Samarbejdspartnere

Dorte Mandrup

Bygherre

Gentofte Kommune

Type

Indbudt

Rolle

Underrådgiver

Status

Udført 2009

Gulvet i de fire lysgårde er udført i decomark i farver og mønstre, der skaber forskellige oplevelser afhængigt af, om man befinder sig oppe eller nede, inde eller ude. Foranderligheden ligger i lysets møde med de forskellige overflader. Refleksionerne i de trekantede glasformationer, som adskiller inde og ude, skaber hele tiden nye oplevelser. Fornemmelsen er som at kigge ind i et kalejdoskop. De nyrenoverede udearealer til Munkegårdsskolen er et eksempel på en serie af attraktive og robuste opholds- og bevægelsesrum skabt ved hjælp af få elementer og få økonomiske midler. Arealerne appellerer til sanserne og fantasien, og de dikterer dermed ikke for en bestemt brug. Arbejdet med kantsituationer og betonelementer skaber rum og overgange samtidig med, at åbenheden bevares, og der invitationen til leg og ophold.

Relaterede projekter