Navitas Park

Havnetrappen og arealerne omkring Navitas Park er skabt i forbindelse med opførelsen af Aarhus Universitets nye ingeniørdomicil, Maskinmester skole og Incuba. Det dominerende landskabselement er den markante trappe/rampe, der med sine store, brede trin skaber tilgængelighed og opholdsmulighed helt tæt på vandet. 

Sted

Aarhus, Danmark

Samarbejdspartnere

CCO Arkitekter og Kjær & Richter Arkitekter

Type

1.præmie indbudt konkurrence 2010

Bygherre

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitetet, Aarhus Maskinmesterskole, INCUBA Science Park og Aarhus Kommune

Rolle

Underrådgiver

Status

Udført 2014

Havnetrappen er med sin sydvendte placering med udsigt over Aarhus Havn blevet et meget benyttet og attraktivt byrum midt i Aahus havn, helt tæt på vandet.

Høje, opstammende sølvpiletræer på den øvre del af trappeanlægget formidler skalaen mellem bygning og havnerum. Sølvpilenes blade indfanger havnerummets karakter forstærker det essentielle i oplevelsen af lysets karakter og vandets spil. Om aftenen belyses sølvpilene nedefra, og fremtræder i mørket som lette og lysende skyer over havnepladsens bevægede flade.

Fotograf: Torben Petersen

Relaterede projekter