Plejecentret Louiselund

Plejecenteret Louiselund er omgivet af Kokkedals naturområder og skov. På Louiselund samles plejecenter, boliger og ældreboliger omkring en fælles ankomsthave. Biler, beboere, personale, fugle, gæster og blomster blander sig i et rum belagt med asfalt, som er fyldt med blomster og hvidblomstrende træer.

Sted

Hørsholm, Danmark

Samarbejdspartnere

Lundgaard & Tranberg Arkitekter, MOE ingeniører

Bygherre

DAB og Kokkedal Kommune

Type

1. præmie i projektkonkurrence

Rolle

Underrådgiver

Status

Udført 2013

Ankomsthaven fungerer som et shared space med fokus på tilgængelighed for beboerne og deres særlige behov. Handicapvenlige løsninger er en fuldt integreret del af projektet, og ambulancekørsel er en aktiv del af livet i haven. Desuden omfatter ankomsthaven mindre træningshaver, specialhaver for demente, forskellige opholdshaver samt en udendørs caféhave. Landskabet skal således bidrage til at nedtone det intentionelle udtryk og danne rammer præget af værdighed for de mennesker, som er indtrådt i en sårbar livsfase.

Fotograf: Marianne Levinsen landskab og Torben Petersen
Præmieringer: 2013 Hørsholms Kommunes præmiering af anlægget omkring Louiselund Plejecenter

Relaterede projekter